Over mij

Ik vind het heel belangrijk dat volgende generaties ook van een leefbaar klimaat kunnen genieten – Wilgo Dors

“In 2011 heb ik Dors Werk & Leertrajecten opgericht in Rotterdam,” vertelt Wilgo Dors. “Net als de stad kijk ik vooruit, naar de toekomst. Ik ben vooruitstrevend en innovatief. De energietransitie in Nederland zie ik dan ook als een mooie uitdaging, met veel kansen en mogelijkheden voor ons vak. We hebben er allemaal mee te maken. Ik vind het heel belangrijk dat volgende generaties ook van een leefbaar klimaat kunnen genieten.

Levelen

Ik heb op alle lagen van de werkvloer gewerkt en daardoor ‘level’ ik makkelijk met mijn medewerkers. En mijn klanten. Zo’n 40 jaar geleden begon ik als leerling-monteur. Ik vond het belangrijk om te blijven ontwikkelen en dat heb ik ook gedaan. Op school, in de avonduren en ‘on the job’ ben ik blijven leren. Daardoor ben ik opgeklommen tot onder andere tekenaar, calculator, werkvoorbereider, projectleider en manager. Door mijn jarenlange ervaring binnen de elektrotechniek fungeer ik ook qua inhoud als vraagbaak.

Ik heb veel geweldige projecten geleid, onder meer bij Energiebedrijf Rijswijk Leidschendam en ENECO. Een voorbeeld daarvan is het project ‘100 gasmonteurs in 1 jaar’. Dat was een mooie klus, die ik met mijn ‘people skills’ naar wens opgeleverd heb. Toch bleef het ondernemerschap trekken. Ik wilde mijn krachten nog meer benutten. Daarom richtte ik in 2011 Dors Werk & Leertrajecten op. Wat die krachten zijn? Mensen helpen hun beste zelf te zijn of te worden. 

Passie en kracht

Ontwikkeling vind ik heel erg belangrijk. Die van mezelf, mijn vakgebied, maar zeker ook die van mijn werknemers. Daar wil ik hen mee helpen. Mensen begeleiden en ontwikkelen, dat is mijn passie. Daar zit mijn kracht. Met Dors Werk & Leertrajecten wil ik mijn medewerkers motiveren en inspireren om zich te blijven ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van elektrotechniek overigens. Persoonlijke groei is net zo belangrijk. Door die combinatie krijg je nog betere vakmensen.”

Het verhaal achter het logo

“Oorspronkelijk kom ik uit Suriname, uit het district Coronie, aan de noordwestkust van Suriname. Coronie staat bekend om haar kokospalmen. Het logo van Dors Werk & Leertrajecten bestaat uit 3 kokosnoten. De kokosnoot staat voor de manier waarop ik met mijn medewerkers en in het bijzonder jongeren werk. Ik zie die jongere medewerker als een groene kokosnoot. Door begeleiding, een goede opleiding en coaching groeit zo’n groene kokosnoot uit tot een rijpe kokosnoot. Deze kokosnoot is breed inzetbaar. Alles is nu te gebruiken. Overigens is mijn logo ontwikkeld door een jongen van 17. Hij had zijn passie gevonden, hij was net als grafische ontwerper begonnen en ik was een van zijn eerste klanten. Ik ben nog steeds heel blij dat ik hem destijds die kans heb gegeven.”